0 2 minute 9 luni

ÎNDRĂGOSTIT DE LUME,

ÎNDRĂGOSTIT DE BRAȘOV

22 AUGUST 2023, ORA 18:00

Librăria Humanitas Brașov, Piața Sfatului nr. 16

Discuție și Q&A pe marginea cărții lui

Yongey Mingyur Rinpoche, “Îndrăgostit de lume”,

cu KARMA LAMA RINPOCHE,

un călugăr buddhist tibetan

în trecere prin Brașov

Participă:

KARMA LAMA RINPOCHE

și SEGA, traducătorul cărții “Îndrăgostit de lume” și autorul romanelor “Namaste”.

Moderator: Mihail Vakulovski

– – – – – – – – – – – –

KARMA LAMA RINPOCHE s-a născut în Nepal, la 9 august 1989.

Străbunicul său a fost Phurpa Lama, liderul tradiției buddhiste tibetane Vajrayana Jangter Nyingma de la mănăstirea Dorjedrak din estul Tibetului, cunoscută în prezent sub denumirea de Jangter Nyingma Vajra (Comoara Nordului), în descendența lui Padmasambhava. Phurpa Lama a emigrat în estul Nepalului în anul 1755, stabilindu-se în regiunea Sindhupalchok.

În 1995, la varsta de 6 ani, Karma Lama Rinpoche s-a alăturat școlii Kagyu, studiind și practicând Dharma timp de 13 ani la mănăstirea Palpung Sherab Ling din India, unde a studiat și Yongey Mingyur Rinpoche. Începând din 2008, Karma Lama Rinpoche a studiat la Universitatea Centrală de Studii Tibetane din Saranath (India), obținând titlul “Acharya” în anul 2017. În prezent, este starețul mănăstirilor Ngagyur Rinchen Chokhorling din Sindhupalchok și Parsa, Nepal.

Karma Lama Rinpoche a primit împuterniciri, transmisii orale și inițieri de la Dalai Lama, Karmapa Ogyen Trinley Dorje, Karmapa Thaye Thrinley Dorje, Kunzing Shamaar Rinpoche, Minling Khenchen Rinpoche, Kenting Tai Situ Rinpoche, Drupwang Penor Rinpoche, Sanjay Nyenpa Rinpoche, Kyabje Sakya Trizin Rinpoche.

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha loading...