0 2 minute 1 an

Începutul de an și sărbătorirea Zilei Culturii prilejuiește o nouă întâlnire literară ajunsa la a XIII- a ediție – PE DEALUL MELCILOR cu ION TOPOLOG care va avea loc la Muzeul CASA MURESENILOR din Brașov prin amabilitatea d-nei Bianca Micu, muzeograf, în data de vineri, 27 ianuarie 2023, ora 14,00. 

Evenimentul este organizat de scriitoarea Carmen Gheorghe și Asociația LA INIMI Transilvania Valori Țărănești care își propune să îi omagieze pe profesorii de limba română de la liceul A. Șaguna – Ion Topolog și Constantin Cuza, să facă o recapitulare a întâlnirilor începute in decembrie 2021 și să propună înființarea premiilor ION TOPOLOG cu trei secțiuni – proză, poezie, eseu. Așa cum ne-am obișnuit, invitații vor evoca memoria celor plecați, de către scriitoarea Mihaela Malea Stroe, vor face lecturi publice din volumele proprii, se vor apleca asupra scrisului, asupra preocupărilor literare care îi definesc. Este vorba și de înființarea revistei școlare ”Muguri” in 1967, de cariera scriitoricească a celor care au fost îndrumați de dascălii de limba română, de parcursul cultural, editorial, educațional, al celor prezenți. 

Mihai Eminescu va fi evocat printr-un text din volumul „Lector-lictor”, Eminescu si Weltlitteratur, publicat de Ion Topolog in anul 2013 la editura Pastel. Invitatii sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, membri ai Centrului PEN Romania, scriitori, muzeografi, istorici, prieteni ai cartii, elevi, studenti. 

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha loading...