*** Hai să nu ne mai spunem nimic. Am pus scaunul în mijlocul nopții și am făcut liniște în mine irizații luminoase, armonice, telurice m-au întins pe bolta unde pulsau originile în tine, un quasar amețitor.
Nud indigen Un poème qui s’est imposé Dans la noirceur des pensées Unde este mama ta ? Nimeni nu voia să o nască. Să te dezbraci de tine să scapi- Dar cum poți evada? Inițiativa apocastazei Răsuflare - Intervine o liniște care aduce cu sine derivările unei întâmplări numite viață. Inspirație - Plămânii se completează cu aer dulce de migdale care îți circulă profund pe nerv, Vântul Nordului îți proiectează neliniștile Nu te teme, nu scrâșni, sufletul tău valsează în trepidațiile momentului. Prietene, lasă-ți inima ușoară Nu ești doar tu aici. Caută omul și nudul indigen. Te pierduseși între două forme de existență Înve(se)lește-te Songe a la douceur Și când totul devine clar, iată că au schimbat regulile spectatorului. O realitate care se zdrobește în fața alteia, o realitate pe care o suporți, plutind în gândurile tale, fără a lăsa repere, nici urme, doar niște regrete ca semne de supraviețuire. Apa Inflexiuni Există o neliniște, memoria străbunilor Caută omul și nudul indigen. Uniune - Un moment pe care crezi ca îl trăiești, nu faci decât să privești în pupilele dilatate ale unei femei, în extaz Sinergie Respirație - Scufundă-te Înoată Fugi Ia-ți libertatea.
Transparență Ea își ascundea gândurile sub paginile unei lecturi. El cultiva momente. Ei nu știau că de fapt, așteptau eternitatea, legănați de mișcările timpului. * Daca destinația este aceeași, unde ne grăbim?
ANDREEA BUȘE
are 29 de ani și este francofonă și francofilă, doctorandă în anul II în cadrul Universității din Craiova și a Universității din Lille. De-a lungul timpului, a publicat în reviste de cultură naționale „Mozaicul”, „Ramuri”, „EgoPhobia” și „Actualitatea Literară” și internaționale Proprose (Franța), La Page Blanche (Franța), Revista Kamets (Peru), Primera pagina (Mexic).
A debutat în lumea literară cu romanul „Iubire la juma’ de preț”, Ed. Aius, 2013.
Facebook Comments Box